Gündem

Evde Bakım Maaşı Yatan iller İşte evde bakım maaşı sorgulama ekran Güncel

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından her ay düzenli olarak belirli miktarlar ile ödenen evde bakım maaşları en çok araştırılan konular arasında yer alıyor.

 Evlerinde bakıma ihtiyaç duyan engelli, yaşlı veya hasta kişilere yönelik olarak ödenen evde bakım parasını almak isteyenler Ekim ayı evde bakım parası yatan illeri merak edip araştırıyor. Peki 3 Ekim 2023 evde bakım maaşı yattı mı, hangi illerde yattı?

EVDE BAKIM PARASINE KADAR OLDU?

Temmuz ayı itibarıyla yeniden hesaplanan evde bakım ödemelerine de zam geldi. 2023 yılı Temmuz zammı ile 4.337 TL olarak ödenen evde bakım aylığı yeni tutarı 5 bin 98 TL oldu.

Yüzde 40-69 engeli olana ödenen aylık 1875 liraya, yüzde 70 ve üzeri engeli olana 2 bin 811 liraya, engelli yakını aylığı 1874 liraya çıktı. Ailelere çocuklarının bakımı için verilen sosyal ve ekonomik destek ödemeleri de yükseldi.

3 EKİM EVDE BAKIM MAAŞI YATTI MI?

Evde bakım maaşları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ayın 15’i ile 31’i arasında farklı günlerde farklı şehirlerde ödeniyor.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA E-DEVLET

e-Devlet’in “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” sayfasından evde bakım aylığı sorgulanabiliyor. Sisteme kayıtlı olan vatandaşlar, şifreleri ve T.C kimlik numaralarıyla sorgulama işlemini gerçekleştirebiliyor. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sekmesinin altında bulunur.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA EKRANI

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Evde bakım maaşı alabilmek için aşağıdaki 3 şartın bulunması gerekiyor:
Gelir kriterlerinin uygun olması,

Bakıma muhtaçlık kriteri,

Ağır engelli olduğunu belirten sağlık kurulu raporu.

Evde bakım parası almak için hane halkının tüm net geliri toplanıyor ve hane halkı sayısına bölünüyor.

Buna engelli kişi de dahil. Evde bakım maaşı almak için engelli kişinin ikametgahının bulunduğu yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar İl veya varsa ‘İlçe Müdürlüklerine’ başvuru yapılıyor.