Gündem

Samsung’un üçe katlanabilen bir telefon çıkarmaya hazırlandığı bildiriliyor

Samsung, 2025 yılında ürün portföyünü yepyeni bir ürünle çeşitlendirmeye hazırlanıyor.

ZDNet Kore tarafından yayınlanan ve tanınmış mobil tahmin sitesi sızıntıcısı Jukanlosreve tarafından onaylanan yakın tarihli bir rapora göre şirket, yeni nesil katlanabilir cihazları için yeni yönler araştırıyor.

Katlanabilir telefonların evriminde bir sonraki adım

Şirket, bu yılın temmuz ayında Galaxy Z Fold6 ve Galaxy Z Flip6 modellerini piyasaya sürdü . Ancak görünen o ki o burada durmak istemiyor.

Sektör kaynakları, Samsung’un bu yıl piyasaya sürülen Huawei Mate XT’ye benzer şekilde üç katlı bir modeli önümüzdeki yıl piyasaya sürmeyi tartıştığını öne sürüyor.

Özel sürümler ve erişilebilir model tartışmaları

Raporda ayrıca yakında çıkacak olan Galaxy Z Flip7’nin daha uygun fiyatlı bir versiyonunun olasılığından da bahsediliyor.

Ancak bu bilginin farklı yorumları vardır. X (eski adıyla Twitter) kullanıcısı @Jukanlosreve, bunun yeni bir bütçe modeli yerine “geliştirilmiş” bir özel sürüm olabileceğini öne sürüyor.

Bu hipotez aynı zamanda Güney Kore’den gelen ve düşük maliyetli Samsung katlanabilir telefon planlarının varlığını reddeden ikinci bir raporla da destekleniyor.

Mevcut strateji ve geleceğe yönelik göstergeler

Geçtiğimiz günlerde Samsung, şimdilik yalnızca Güney Kore’de satışa sunulan özel Galaxy Z Fold sürümünü piyasaya sürerek denemeye açık olduğunu gösterdi.

Söylentiler, Flip serisindeki benzer bir modelin yakında piyasaya sürülebileceğini öne sürüyor ve bu da şirketin katlanabilir cihaz portföyünü çeşitlendirme konusundaki iştahını gösteriyor .

Satışlar ve pazar görünümü

2024’te piyasaya sürülen modellere olan talebin düşük olmasına rağmen Samsung, Z Fold6 ve Z Flip6 serisinden yaklaşık 7-8 milyon adet satmayı başardı.

Bu rakamlar beklentilerin altında olsa da katlanabilir telefonlara ilginin hala ciddi düzeyde olduğunu gösteriyor.

Samsung’un stratejik hamleleri, Güney Koreli devin, diğer üreticilerin, özellikle de üçlü katlama formatını denemeye başlamış olan Huawei’nin giderek artan şiddetli rekabetine karşı koymaya hazırlandığını gösteriyor.

Dolayısıyla gelecek yıl, katlanabilir telefon teknolojisinin evriminde çok önemli bir an olabilir.