Gündem

Sosyal medya fenomeni Twitch yayıncısı Jahrein gözaltına alındı

Ahmet Sonuç adına sahip sosyal medya fenomeni bilinen Twitch yayıncısı adıyla Jahrein gözaltına alınmıştı

JAHREİN TUTUKLANDI MI, NEDEN GÖZALTINA ALINDI?

Antalya’da sosyal medyadaki “müstehcen” yayınları dolayısıyla gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı. İki kişiden biri de Jahrein adlı sosyal medya fenomeniydi.

Antalya Emniyet Müdürlüğünden konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Bazı basın yayın organları ile sosyal medya hesaplarında internet aracılığı ile müstehcen içerikli konuşmalar ve yayınlar yapıldığı haberlerinin yer alması üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur. X (Twitter) isimli sosyal medya platformu üzerinden ’RockerpuckEvil’ kullanıcı adı ve ’Pungent 666’ rumuzu ile yöneticisi olduğu ’sohbet odası’ başlıklı açık kaynaklarda yer alan canlı sohbet odasında toplumun genel ahlakına ve genel değer yargılarına uygun olmayan konuşmalar yapıldığı görülmüştür. Bahse konu konuşmalar incelendiğinde, RockerpuckEvil kullanıcı isimli Pungent 666 rumuzlu X hesabı kullanıcısının E.K. isimli şahıs olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca ’Jahrein’ isimli/rumuzlu kullanıcının Twitch isimli sosyal medya platformunda yaptığı canlı yayında benzer içerikli konuşmalar yaptığı görülmüş, yapılan incelemeler neticesinde ’Jahrein’ isimli/rumuzlu kullanıcının A.S. isimli şahıs olduğu tespit edilmiştir.

E.K. ve A.S. isimli şahıslar 12.09.2024 günü Emniyet Müdürlüğümüz Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerimiz tarafından gözaltına alınarak haklarında; Türk Ceza Kanunu’nun 226. Maddesi’ne göre müstehcenlik suçundan işlem başlatılmıştır.”

AHMET SONUÇ KİMDİR?

Ahmet Sonuç, 29 Kasım 1988 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. İlkokul eğitimini Karabük’te aldı ve ortaokul eğitimi sırasında Antalya’ya taşındı. Ortaöğrenimini Antalya Anadolu Lisesinde tamamladıktan sonra Leipzig Üniversitesi Moleküler Fizik ve Biyokimya Bölümünü okumak için Almanya’ya yerleşti.

Almanya’da eğitim gördüğü yıllarda eğitimden çok oyun oynamaya vaktini ayıran Sonuç, önce YouTube üzerinden videolar çekti ve daha sonra Twitch’te yayınlar yaparak internette yoğunlaştı. Üniversiteyi son sınıfta bırakmasının ardından Polonya’ya taşındı. 2018 yılında gerçekleştirilen Oyunun Yıldızları Ödüllerinde en iyi yayıncı ödülünü kazandı. Daha sonra Türkiye’ye dönerek Antalya’ya yerleşti.

Jahrein lakaplı Sonuç, internet yayıncılığına 2011 yılında başladı ve yayın platformunun 2013’teki kapanışına kadar devam etti. Daha sonra Twitch’te yayıncılığa devam etti. Farklı platformlarda yayınlarını sürdürdü. Ayrıca 2012’den beri YouTube’da oyun videoları paylaşmaktadır.