Gündem

2023-2024 yılı Şartlı Eğitim Yardımı Başvuru Sorgulama ve detayları

Şartlı Eğitim Yardımı Kimlere Verilir?

E-Devlet üzeinden 2023-2024 Şartlı Eğitim Yardımı Başvurusu, Şartlı Eğitim Yardımı Başvuru Şartları, Şartlı Eğitim Yardımı Başvuru Sorgulama detayları haberimizde

2023-2024 Şartlı Eğitim Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır? Maddi durumu kötü olan ve her hangi bir sosyal güvencesi bulunmayan kişilere verilen şartlı eğitim yardımı nakit olarak verilen yardımlardan biridir.

İlkokul, Ortaokul ve Lise öğrencilerine verilen şartlı eğitim yardımı 3294 sayılı Kanun kapsamında sosyal yardım kapsamında eğitim destek parası olarak bilinmektedir. İlk defa 2003 yılında ödenmeye başlana şartlı eğitim yardımı parası Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığı ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığı ile ödenmektedir.

Çok merak edilen şartlı eğitim yardımı nedir? Şartlı eğitim yardımı başvurusu, Şartlı eğitim yardımı nasıl alınır? Şartlı eğitim yardımı ne kadar soruları haberimizde

Şartlı eğitim yardımı maddi durumu kötü olan öğrencilerin eğitim ve öğretim hizmetlerine devam etmesini sağlamak için verilen para yardımıdır.  3294 sayılı kanun göre sosyal güvencesi olmayan kişilere öncelikli olarak verilmektedir.

Şartlı eğitim yardımı hanede okuyan çocuk başına verilir.

Şartlı Eğitim Yardımı Kimlere Verilir?

Şartlı eğitim yardımı ekonomik olarak zorda olan ve her hangi bir  sosyal güvencesi bulunmayan kişilere verilen yardımı olarak bilinir. Şartlı eğitim yardımı çocuk okula devam ettiği sürece okulun açık olduğu aylarda verilir.

Eğitim yardımı öncelikli olarak öğrencinin annesine ödenir. İlk okuldan lise bitene kadar yılda 9 ay olmak üzere PTT şubelerinden ödenir.

Şartlı Eğitim Yardımı İçin Nereye Başvurulur?

Şartlı eğitim yardımı ikametgah ettiğiniz il yada ilçedeki kaymakamlık binalarında bulunan Sosyal Yardımlaşama ve Dayanışma Vakıflarına bizzat başvurulması halinde verilir. İnternet üzerinden yada telefonla ile başvuruda bulunma imkanınız yoktur.

Şartlı eğitim yardımı başvurusu nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız sizlere başvuru hakkında bilgi vermek istiyorum.

Şartlı Eğitim Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Şartlı eğitim yardımı başvurusu öğrencinin annesi tarafından yapılmalıdır. Öğrencinin velisi kaymakamlık hizmet binalarında bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına giderek şartlı eğitim yardımı almak istediğinin söylemesi şarttır. Kimlik fotokopisi ile Başvuru formu doldurulduktan sonra gerekli inceleme sonrası şartlı eğitim yardımı almaya hak kazanırsınız.

Hanede birden fazla okuyan çocuk arsa her bir çocuk için ayrı ayrı başvuruda bulunulması gerekmektedir.

Şartlı Eğitim Yardımı Başvuru Formu

Şartlı Eğitim yardımı başvuru formu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile doldurulmaktadır. Şartlı eğitim yardımı başvuru formu aile bilgileri okuyan öğrenci sayısı ve muhtaç durumunuz ile ilgili bilgiler talep edilmektedir.

Şartlı Eğitim Yardımı Nereden Alınır

Şartlı eğitim yardımı almaya hak kazanan aileler yardımları onaylandıktan sonra ödemelerini diledikleri PTT şubesinden alabilirler. Şartlı eğitim yardımı 2 ayda bir yapıldığı için kimliğinizi ile PTT şubelerine gidip ödemenizi nakit alabilirsiniz.

2023 – 2024 Senesi Şartlı Eğitim Yardımı Ne Kadar

Şartlı eğitim yardımı kız çocukları için eğitimde farkındalık yaratmak için kız çocuklarına daha yüksek ödenmektedir. 2023 – 2024 şartlı eğitim yardımı miktarı ise aşağıda tabloda gösterilmiştir;

İLKÖĞRETİMORTA ÖĞRETİM
ERKEKKIZERKEKKIZ
90 TL100 TL130 TL150 TL

Şartlı Eğitim Yardımı Başvuru Şartları nelerdir?

Şartlı eğitim yardımı almak için bazı şartları taşımanız gerekmektedir. Eğitim yardımı almak için aranan şartlar ise aşağıdadır;

  • T.C. vatandaşı olmak
  • Hane halkı gelirinin asgari ücretten düşük olması
  • Her hangi bir sosyal güvencesinin bulunmaması
  • Öğrencinin eğitime devam etmesi
  • 1 takvim ayı içerisinde 4 günden fazla devamsızlık yapmaması

Şartlı Eğitim Yardımı Ayın Kaçında Yatıyor

Şartlı eğitim yardımı 2 ayda bir yapılan yardımlardan biridir. 2 ayda bir PTT şubelerinden çekilen şartlı eğitim yardımı yılın tek ayları olan Ocak, Mart, Mayıs, Temmuz, Eylül ve Kasım aylarında ödenmektedir. Ödemler belirtilen bu ayların son haftasında ödenmektedir.

Şartlı Eğitim Yardımı Çıktı Ne Demek

Şartlı eğitim yardımı ekonomik zorluklarla uğraşan velilerin eğitim gören çocuklarına ödenen yardım parasıdır. Başvurulması halinde verilen bu yardımı e-devlet üzerinden kontrol edildiğinde şartlı eğitim yardımı çıktı demek yardımı başvurunuzun onayladığı anlamına gelmektedir.

Şartlı Eğitim Yardımı Kimlere Verilir?